PART I:
En 2003, Enrique estava fent proves amb un regulador de busseig que ell mateix havia inventat. Cada setmana se submergia a 80 metres de profunditat per a provar-ho, fins que va decidir anar-se'n a les fires internacionals de busseig per a ensenyar el seu producte. Així va ser com va conèixer al fabricant de reguladors més important del món, Scubapro. "Du el teu invent al nostre banc de proves a Milà", compte que li va demanar aquest fabricador. Després de visitar la ciutat italiana, va tornar a Mallorca, on Enrique va decidir fabricar la seva pròpia càmera de pressió amb l'ajuda d'un amic. Però després d'un problema amb el material, aquesta va rebentar, li va provocar un traumatisme cranioencefàlic i va perdre gran quantitat de sang.
Sebastián Enrique Bendito, conegut com a Quique, és inventor, instructor de busseig i donant de components sanguinis des dels 18 anys. Ara té 57 i tan sols va faltar a la seva cita amb la donació, durant 2 o 3 anys. Conseqüència del seu greu accident i que els metges volien ser cautelosos amb la seva situació. Fins i tot van creure que no podria tornar a donar. La seva admiració pel nedador Xavi Torres, sumada a la seva tossudesa, li van empènyer a insistir fins que ho va aconseguir. "Si ell no s'ha rendit mai, com anava a fer-ho jo?", assegura l'inventor. Encara que a aquesta equació cal sumar-li una variable molt important, el seu fort compromís amb la donació.
De caràcter afable i rialler, està convençut que els anys com a donant de sang el van ajudar en la seva recuperació. "Els metges no es creuen que pugui fer tot el que estic fent. Primer em van donar per mort, després per vegetal i finalment van dir que encara que em recuperés de l'amnèsia, les seqüeles serien molt greus. Estic segur que la donació em va donar forces, perquè quan dones li estàs dient al teu cos que creï més glòbuls vermells. Les teves cèl·lules s'han de posar en marxa, si ho sumes a una vida sana, a la llarga notes que la teva constitució s'enforteix", explica, mentre s'assenyala on fa dos dies li van punxar per a treure-li sang. La marca és pràcticament invisible. Segons ell, perquè després de més de 190 donacions i gairebé 40 anys com a donant, el seu cos sana més ràpidament.
🖋 Andreu Vidal Bustamante
Back to Top